Peter Desmet

Reporting on open science

San Francisco

Twee weken terug mocht ik voor mijn werk naar San Fransisco! Samen met een paar internationale collega's organiseerde ik een workshop in de bekende University of California, Berkeley. De stad Berkeley ligt aan de oostkant van de San Francisco Bay, op een 40 minuten pendelen van de stad San Francisco (S.F.) zelf. De workshop behandelde Darwin Core en de Integrated Publishing Toolkit (als je het echt wil weten :) ) en was best gezellig: we hebben de workshop afgesloten met een spelletje Puerto Rico onder de organisatoren (foto's hier).

Lombard Street

Na de workshop heb ik 2 dagen vakantie genomen om S.F. te ontdekken en waw, wat een toffe stad!! Het weer was schitterend, de stad groen en heuvelachtig, het eten erg lekker en de automobilisten vriendelijk. Gewapend met onze nieuwe camera heb ik zo'n halve marathon gewandeld, en foto's kunnen nemen van de Golden Gate Bridge, Lombard Street, Pier 39, de American Zoetrope, de Transamerica Pyramid en de California Academy of Sciences. Zalig! Ik wil hier zeker terugkomen, maar dan niet alleen en eventueel met wat bloemen in m'n haar.

Golden Gate Bridge

Alle foto's vind je hier. PS: Ik heb ook voor het eerst onze GPS-ontvanger kunnen testen, waardoor alle foto's automatisch gegeotagged zijn, wat wil zeggen dat je op deze kaart exact kan zien waar alle foto's zijn genomen.

Pyramid en Zoetrope

Comments